Start på side

Claus-Bo & Hannah
& Lisa & Georg

Af Nikoline Werdelin

Med historien om Claus-Bo og hans familie tog dukketeatret for første gang fat på at skildre et helt moderne parforhold. Nikoline Werdelin beskrev i tegneserien ”Homo Metropolis” rammende, men også med er kærligt ironisk blik moderne menneskers besværlige indbyrdes relationer. I sin knappe og præcise form viste den sig utrolig velegnet til at blive overført til dukketeater med hendes egne karakteristiske figurer og tegneren Frits Møllers kongeniale dekorationer.

Forestillingen er for voksne

 

Det hele starter med en sommerhusidyl da den bløde mand Claus-Bo og hans kønne, men dominerende kone Hannah og deres to børn skal holde sommereferie i et lånt sommerhus. Men Hannah har en affære med en af sine lærerkolleger, som ligeledes har lånt sommerhus i samme område. Det kan ikke skjules i længden, det kommer til et brud mellem ægtefællerne, og Claus-Bo søger efter en ny identitet på et Carl-Mar Møller inspireret mandekursus. Med separationen kommer problemerne med delebørn og en ny tilværelse hver for sig. Claus-Bo finder ret hurtigt den havfrueagtige Lisa, mens Hannah må kæmpe med jalousi over Claus-Bos nyfundne selvstændighed. Hun falder dog til sidst til ro hos lægen Georg Philipsen, samtidig med at Claus-Bo nu er på vej over i meget bastant biker-miljø...

 

Credits:
Dramatisering: Per Brink Abrahamsen
Figurer: Nikoline Werdelin
Scenografi: Frits Møller
Stemmer: Uffe Kristensen,
Anne-Vibeke Mogensen,
Niels Ellegaard,
Lene Skytt,
Holger Ø. Kristensen, 
Birgit Aidt,
Margrethe Manley,
Per Brink Abrahamsen, 
Naja & Robert Gorm Lange
Musik: Lisa Ekdahl,
Mimse Frisk Jensen,
Michael Jackson,
Steppenwolf,
Kashmir
Dialogoptagelse:

Kim Engelbredt, Jeppe Larris

Lyddesign: Søren Mortensen
Teknik & lysdesign: Per Brink Abrahamsen
Dukkeførere: Per Brink Abrahamsen

Pressen skrev efter premieren:

"Fint kortfattet og med sans for forløb og pointer fanger Per Brink Abrahamsen den blanding af alvors skarphed og grinagtigheds humor hvormed Werdelin i sine små bobler skildrer et ægteskab med samlivsknas."

Kirsten Dahl i Århus Stiftstidende.


"Lyder det banalt, ja, men det er også både vittigt og virkelighedsnært. Det er dukketeater for voksne. Prøv charmen ved det."

John Christiansen i Morgenavisen Jyllandsposten.

Forestillingen er støttet af:
Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond
Kong Frederik IX og Dronning Ingrids Fond
Wilhelm Hansen Fonden

Klik her for at hente program, flyer og plakat til forestillingen: