Start på side

Mother, Tell me more

Papirteater-teaterkoncert på en bund af Pink Floyd

Musik og tekster af Syd Barrett.

Spillet og arrangeret af UNDERTOWdk

Forestillingens tekster er på engelsk

Forestillingen er for voksne

Se indslag fra DR2 om forestillingen her

Se trailer fra forestillingen her
 

4.-8. oktober 2022

Som på det store teater er der ud af en række sange skabt et univers og et forløb, her med udgangspunkt i Syd Barretts sange.
Han var den første guitarist i Pink Floyd og nåede i sin korte karriere at skabe et surrealistisk sangunivers, fuldt af længsel og poesi.

Det er historien om "Syd" og "Emily" som vi oplever fra barndomsforelskelsen til den voksne længsel efter det svundne.
Sangene fortolkes af Papirteatret Meklenborgs "husorkester", det århusianske band "Undertow", sammen med flere solister (bl. a. Jakob Dahn og Mimse Frisk Jensen) og designeren Suse Hartung, der også skabte det eventyrlige univers omkring "Prinsessen med de snavsede knæ" leverer de surrealistiske rammer.

NB: For voksne. Sangene synges på originalsproget.


 

Credits:
Musik/tekster: Syd Barrett

Dramatisering:

Per Brink Abrahamsen og
​Søren Mortensen
Scenografi: Suse Hartung
Teknik, lyd- & lysdesign: Søren Mortensen
Indspilning af musik:

UNDERTOWdk
Ole Mandrup
Ib Wulff
Johannes Grønager
Svend Eeg
Søren Mortensen

Solister:

Jakob Dahn (vokal)
Mimse Frisk Jensen (vokal)

Dukkeførere: Marie Thodberg og
​Søren Mortensen

Forestillingen havde også besøg af "Smagsdommerne" fra DR2:

Anmeldelse fra papirteaterfestivalen i Preetz 11. september 2022 
"Forestilling nr 6 var det eneste danske bidrag: Mother tell me more bygget over Pink Floyd medstifteren Syd Barretts musik. Man kunne sige, at handling var en ugengældt kærlighedshistorie, men man kunne også beskrive den som en, stor musik video udført på Modelteater. Sørens band havde genindspillet musikken, og den var fantastisk.
Som altid var Papirteater Meklenborgs fremførsel helt fantastisk og professionel. Og nu har jeg ikke tid til at skrive mere: jeg må høre noget Syd Barrett."

Sven Münther
Dansk Modelteater Forening - Spille modelteater

"Per Brink Abrahamsen har skabt den uimodståelige dukketeaterkoncert Mother, tell me more over Pink Floyd-sange for de voksne med psykedeliske papirprojiceringer af Syd Barrett i Suse Hartungs vilde dukketeatersyreflip på Svalegangen."

Anne Middelboe i Information 29.8.2011

Der var urpremiere i d. 27. august 2011 i Festugen med så stor succes, at der efterfølgende måtte spilles en række ekstraforestillinger.
 
"Mother, tell me more" gæstespillede på Frederiksberg Bibliotek 11.-12. marts og var også en del Papirteaterfestivalen på Svalegangen 20.-22. april 2012. Har også spillet på den internationale dukketeaterfetsival i Preetz, Tyskland.

Århus Stiftstidende

Ekstraforestillinger af Pink Floyd dukketeater

AF: BIRGITTE KRØYER

Publiceret 08. september 2011 kl. 12:34

Rosende omtaler giver ekstraforestillinger på Svalegangens dukketeater - se jubilæumsforestillingen »Mother tell me more«

Teatret Svalegangens dukketeaterdirektør Per Brink Abrahamsen har haft en usædvanligt heldig hånd med sin satsning på papirdukketeaterkoncerten »Mother tell me more«, der handler om musikgeniet Syd Barrett - den første leder af legendariske Pink Floyd.

Det synes DR2s »Smagsdommerne« som gav rosende omtale til forestillingen i deres Festuge-special, som blev sendt torsdag i sidste uge.

Den ene af smagsdommerne, avantgarde- og jazzmusikeren Kresten Osgood, var endda så betaget af forestillingen, at han med et glimt i øjet overvejede fremover at bruge sine weekender på at tage til Aarhus og se mere dukketeater på Teatret Svalegangen.

Al den positive omtale og folk, der forgæves har efterspurgt billetter, har fået dukketeatret til at beslutte at opføre to ekstraforestillinger henholdsvis fredag d. 16. september kl. 19.30 og lørdag d. 17. september kl. 14.00.

Men folk skal være hurtigt ude - der er blot 20 billetter i salg per aften.